Založ si blog

Oni sú na vine! Oni!

Priznám sa, že k dnešnému článku ma privádza znechutenie. Znechutenie, ktoré cítim keď si čítam nepreberné množstvo článkov, blogov a diskusných príspevkov, ktorými sa členovia alebo sympatizanti strany SaS snažia zhodiť vinu za súčasnú politickú situáciu na bývalých koaličných partnerov. Znechutenie ani tak necítim z podstaty tohto názoru, ale skôr zo skutočnosti, že strana SaS sa rozhodla vytvoriť si z internetu svoj pararelný vesmír.

A tak sa na mňa každý deň valia absolútne drísty o zodpovednosti, drísty o držaní slova, drísty o konzistentnosti názorov a mnohé iné drísty, ktoré sú ďaleko za hranicou čitateľnosti. Iste si môžete povedať staré známe, ak sa ti nepáči, nečítaj!. Lenže v realite je týchto článkov také množstvo, že sa im nedá uniknúť nakoľko útočia aj spoza tých najnevinnejších nadpisov. A ak sa zaujímate o politiku ako ja, ste nahratý. Však si len kliknite na konkurenčnom blogu SME na články Top karma a zistíte, že z celkového počtu sedem článkov je až päť článkov v réžií SaS. (Aktuálne v tento deň a hodinu). A to ani nehovorím o diskusiách. Veď len skúste napísať čokoľvek čo i len vzdialene pripomína nesúhlas s politikou SaS a Vaša karma okamžite letí dole pričom dostávate desiatky reakcií v ktorých ste označený za ficovoliča, komunistu, červené prasa a podobne. Pritom môžete napísať aj niečo tak nevinné ako napríklad že predseda parlamentu by nemal s veľvyslancami sedieť na obede ako s kamarátmi v krčme.

Aby som veci uviedol na pravú mieru, aby som nebol považovaný za urazeného diskutéra, chcem zdôrazniť, že ja žiadne diskusné príspevky nepíšem. Iba si ich niekedy čítam a narážam na znechutenie, o ktorom tu píšem. Nakoniec sa ani neodvažujem napísať nejakú reakciu pretože riskujem, že v priebehu troch minút budem na diskusií za úplného vyvrheľa s manuálom zo súmračnej.

Je ale veľmi otázne kto má aký manuál, nakoľko dnes som čítal o mazaní SaS nepozitívnych príspevkov na facebooku ministerstva kultúry. Samozrejme diskusia k tomuto článku je plná príspevkov, ktoré nám vysvetľujú prečo je niečo podobné úplne v poriadku. Skúste niekde napísať, že SaS nesplnila nič zo svojho programu, že referendum boli zbytočne vyhodené peniaze, že SaS povalila vládu, že vďaka návrhom a zmenám Richarda Sulíka sa skoro navýšili platy poslancom alebo že SaS pritiahla nekompetentných ľudí k moci a hneď Vám bude jasne vysvetlené, že za to môže Dzurinda, Bugár a Figeľ a čo sa vy vlastne staráte keď volíte Fica.

Moje znechutenie ale dnes dosiahlo vrchol, keď som si prečítal zo selekcie článkov Top karma článok Richarda Sulíka s titulom „Vyfarbili sa do fialova“. http://richardsulik.blog.sme.sk/c/283145/Vyfarbili-sa-do-fialova.html. Stručne povedané v článku nám pán Sulík oznamuje, že presluhujúci politici Dzurinda, Bugár a Figeľ si nevážia vlastné slovo, spojili sa so Smerom a oklamali a podviedli pána Sulíka, ktorý im ale napriek všetkému chce dôverovať. Je tu ale problém, že páni nedodržali dohodu podľa, ktorej poslanecké kluby bývalej koalície zahlasujú v plnej miere za štátny rozpočet a potom za zrušenie priestupkovej imunity poslancov. Kópiu dohody nám samozrejme pán Sulík láskavo predkladá. Štátny rozpočet prešiel a imunita bola odložená.

Nuž je to samozrejme jeden z pohľadov na vec. Objektívne ale za rozpočet nezahlasovali poslanci Fecko (mimochodom Fecko hlasoval za euroval – pikoška od autora), Viskupič, Matovič a Jurinová zatiaľčo odpadlíci z ostatných klubov ako Ďurkovský hlasovali za. Je veľká škoda, že prílohou tejto dohody nie je zoznam poslancov na ktorých sa vzťahuje. Alebo takýto zoznam prílohou je ale pán Sulík ho neprezentoval? Je typické, že sa celý uvedený blog pohybuje v takej šedej rovine kde nikto nemá úplnú pravdu a preto sa čím hlasnejšie bije o pravdu do pŕs. Mimochodom imunita je večný evergreen a jej zrušenie či obmedzenie je veľmi otázne a taktiež som nezaregistroval, že páni Dzurinda, Figeľ či Bugár niekde vypisujú blogy kde kydajú na Richarda Sulíka.

Záverom dodám jeden názor, ktorý som raz kdesi veľmi dávno čítal. Pán Sulík, prestaňte sa už neustále vyplakávať a začnite už konečne robiť niečo pre ľudí ktorí Vás volili.

Ja iba dodám, že dúfam že sa vyvrheľom a smerákom nestanem hneď ale že vydržím aspoň hodinu po uverejnení tohto blogu. Ďakujem.

 

 

 

Registrované partnerstvo a neregistrované plagiátorstvo

25.08.2012

Vážení čitatelia, istotne ste si aj vy všimli že slovenská politika má v zásade tri evergreeny. Ten prvý sú interrupcie. Kto vytiahne interrupcie, rozvadí polovicu republiky a zaplní predné strany v novinách. Druhý evergreen je výhrada v svedomí. No a ten tretí je registrované partnerstvo. Ten kto sa začne miešať do homosexuálov obecne a do registrovaného partnerstva [...]

To že nie je na výplaty, nie je náš problém.

11.07.2012

Tak touto vetou nám odborne a zároveň aj slobodne a solidárne bývalý finančný riaditeľ v TEKO (Tepláreň Košice) Ján Huraj (SaS) vysvetlil fakt, že „saskári“ nechali za sebou v teplárňach finančnú čiernu dieru a TEKO nemá na výplaty pre svojich zamestnancov. Ak na to máte žalúdok a nervy, môžete si prečítať aj článok o tejto situácií z ktorého som aj [...]

Zoderieme vás z kože!

20.06.2012

Robert Fico nám včera predstavil svoj konsolidačný balíček. Isté je, že tento balíček skonsoliduje všetko, okrem našich peňaženiek. Ale to sa dalo čakať. Všetkých 22 opatrení tak kolíše medzi jánošíkovským zbojníctvom a otvoreným hrabaním, podľa všetkého zrkadliac duševné rozpoloženie premiéra. Tiež sa dalo čakať, že balíček príde. Je to skutočná [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 26118x
Priemerná čítanosť článkov: 3265x

Autor blogu

Kategórie